Monday, August 17, 2009

CAMERON HIGHLAND TRIPS

Hari khamis n jumaat lepas (13&14 OGOS) aku g lawatan sekolah kt Cameron Highland...best la gak sebab aku xpenah g lagi...hahaaa....xramai yg ikut...bas pun byk lg kosong seat...

pkl 8.45 pagi....time nk bertolak















dalam bas...cikgu hazlie ttido...ngantuk sgt la 2!....


baru sampai kt rumah peranginan persekutuan

ciku hazlie bergurau senda ngan anak murid (cristopher)


kat dalam bilik hotel...besar gak...memang selesa...


bergambar kt beranda hotel...memang cantik view kt sane...




anak murid aku yang degil.....


bersama guru pembimbing yang baik hati(kak yus)

perut pun dah lapar....berenti makan jap

sebenarnye byk lg gmbr aku nk upload...tp ade kt cikgu hazlie....esok luse aku upload lg gmbar aku shooping kt pasar n ladang teh...


Thursday, July 30, 2009

LAWATAN KE PSN

-Isnin, 27 JULY 2009 - lawatan ke Pusat Sains Negara


hari isnin td kitorg g lawatan kt PSN..anak murid, che'gu & PPM, semua ikut skali. kitorg grk dlm pkl8.30pg...sebenarnya, byk gak la gmbr yg aku ambik time kt sane
..tp masalah bin poblem btl la!!..tetibe la plak memory card aku jahanam..hampeh btol la..ni pun aku ambik ihsan dari cikgu hazlie..2 pun ade brape keping aje...




time ni baru je sampai





ooo..cam ni rupenye!..tp cam ssh je nk wat bunga ni

haaa..tgk ni cikgu2 semua...cam ne nk wat burung n bunga ni

xtvt sains: mbuat kapal terbang mini

hampeh tol bdk ni!...aku suruh tgk camera..mane plak dia tgk

kat pintu keluar...dah nk balik...

Sunday, July 19, 2009

kerja kawin kat kompleks kraf negara

minggu lepas aku ngan cik rozhafila g kuar dating...xtau la nk g mane..tetibe teringat la plak ade x-po keje kawin kt komplek kraf negara...kt bawah ni aku upload gambar mase kitorg kat sane....

ha..kat tangan aku 2 pamplhet yg aku dapat...baru je masuk..byk gile dapat

dapat kek cam ni pun ok la kenduri aku nanti...hehe

posing sorang2 pun jadi la


baju yang aku xberkenan sebab kaler dia cam haram..merah sesangat..tapi leh la plak cik fila sorang ni suke..hampeh betol la!

time aku jalan2 2 ade la plak mamat 2 offer aku rase nasi kenduri..dgn slambernye aku ambik n rase la nasi myk ngn rendang daging & acar buah...ermmm..memang sedap!..cik fila malu2 la nk ambik...hahaaaaa

jemput makan!.....siap mkn tepi kolam ikan lagi


aku tgh mkn pun sibuk nk ambik gambar...hampeh btol la...nasi penuh dalam mulut..


cik fila ber posing ngan baju kaler putih...ermm..cantik gak!wat baju btunang pun ok..

ni ntah band mane la plak wat show....semuanye otai2 yg main


duk rehat kejap...letih la jln2..dah la kaki baru baik...


ermmmm....cantik x?...berangan aje la aku ni!!

Friday, July 17, 2009

PENDIDIKAN JASMANI DAN MAIN BOWLING

minggu lepas aku g main bowling ngan ank murid aku kt Grand Mall, Kepong...hahaaa...best gak layan bdk2 ni..mcm2 perangai ada..lucu,lawak,ade yg dengar kata n ade yang degil..sabar aje la layan kerenah diorang ni

ha..gambar ni time baru nk gerak..naik bus kotak mancis!..lawak la..xpenah2 aku naik bas ni


time ni br je sampai kt Grand Mall...."semua beratur, jgn g mane2, laki belah kanan, pompuan belah kiri.....dengar ckp cikgu ni!"...hahaaa


balingan pertama dari Nazli..dia adalah wakil bowling SKTSS


cikgu mahadil tgh pilih bola yang sesuai untuk samsul...kasi yg 6kg je, berat2 xleh lak nk baling


ha....gambar kt atas ni time kelas PJ. kelas aku pada setiap hari selasa (8.40-9.40). ini acara membawa bola dalm sudu..nama bdk ni sarah..dia ketua kelas yg otai..sape yg xdgr kata cikgu dgn slambernye je dia kasi pelempang n penumbuk


name bdk ni azfar..dia ade masalah autisme..muke dia hari2 stim je..kalu aku bawak gitar msk kelas..dia la paling happy sebab dia suke menyanyi.


cikgu zaidi sedang menerangkan permainan bawa bola ping pong dalam sudu...haha..poyo x?


Cikgu azli meletakkan pundi kacang atas kepala sarah
game dah habis.....beratur balik kelas

ANAK MURID KU

Skrg aku tgh praktikum 3 bln kt SK Taman Seri Sinar, Segambut. Selama 3 bln ni aku kene handle projek Taman Refleksiologi utk subjek KH(berkebun)...uhh..sungguh meletihkan!..kt sini aku selitkan gambar ank muridku n tapak projek 2...

Ni la tapak projek aku...hasilnya kene tunggu ye..nanti aku update


bdk ni nama dia christopher..masalah dia slow learner

nantikan hasilnya-Taman Refleksiologi








Tuesday, June 2, 2009

LIFE'S SHORT...PLEASE RESPECT OTHERS (OKU)



HIDUP JANGAN SECIBAI.BABI@HANJINGGG....
MENGHINA...MENCACI..KAMI YANG SERBA KUREENG
HULURKAN TANGAN RINGANKAN BEBAN
HARAP KAMI TIDAK KETEPIAN


video

"Mengapa jadi begini??..mengapa skrg??..camne study..nk g klas..sape nk tlg kt KL ni??...arrrggghhhh...camne pun aku xleh extend kpli!!..Ya Allah, Sungguh besar dugaan yang kau beri pada ku!!..Alangkah bahgianya hidupku sempurna seperti yang lain...melangkah ringan tanpa beban mencapai cita2 membina negara bangsa......."

halooo..halooo...halooo....ni 1st story aku dlm blog...permulaan yg agak dasyat n sadis gak la...tapi gua tetap cool beb...ayat2 kt atas 2 time aku tensi gle pas xcdent moto (29 JAN 09)...memang btl2 dugaan Allah nk kasi aku la..dah la br je register KPLI..cam ne nk g klas kaki patah..simen sampai peha lak 2....family jauh..sape nk tlg aku kt KL ni..mcm2 la kpala otak aku pikir time 2...TAPI YG PENTING aku xnk extend kpli..camne pun aku kene nekad layan slamber bodo je semua dugaan 2..

1st n 2nd month memang tensi gile la...dugaan paling dasyat skali dlm hdp aku...keje byk gle...nk buat xleh..bhn2 xde..duit elaun xmsk2 lg..kehulu-kehilir ngn tongkat...tongkat 2 dah jadi cam adik kembar aku dah...letih gile time nk blk...jln tgh2 panas siot smpai bus stop...tekanan yg paling best gile, time aku g BIG kt setiawan...huuhhh...memang tensi gile2 la..diorang langsung xkesian kt aku..paling cibai Mr.zek..kaw2 dia tocer aku..semua xtvt kene ikut (except kayak n water confident)..aku ckp elok2 mintak excuse..siap marah2 aku lak..yang paling bodo skali dia suruh ikt xtvt panjat bkt..kpala otak dia!! cm ne aku nk panjat..xmsk akal langsung!!..last2 dia tinggal aku sorang2 kt bwh....dah la hjn time 2..nasib baik ada rmh kosong kt tepi 2..dgn slamber nye aku lepak sampai t'tdo kt rmh 2..agak seram gak la rmh 2 tp aku wat bodo je..

ape ape pun, aku betul2 terharu gak la ngn member2 yg byk tlg n support aku..special thanks 4 mama carl's yang bykbagi support....my housemate mr. Raden Latjuna yang byk gle tlg aku..(tmpang g clas..beli nasi kt aku..& blablabla..). then for all my classmate (1E), korang memang cool la..

esok hari paling bahgia dlm hidup aku.....esk pagi aku g HKL buang simen kaki aku ni, after that..aku nk blk kg jmp my mom n rht2 tenang pikiran..dah lame gle aku xblk kg sejak aku xcdent hari 2...huhh..lame gak 2!!

Setelah hmpr 5bln aku bergelar OKU, aku mengerti...aku memahami kesusahan serta keperitan insan yang bergelar OKU dalam meneruskan kehidupan di dunia ini...MARILAH SAMA-SAMA RINGANKAN TANGAN, HULURKAN BANTUAN !!



Thursday, May 28, 2009

testiiiing